Winamp irányítása böngészőből

Genda Csongor Zoltán, 2010. február 2. 07:39

A Firefoxra telepíthető Winamp Toolbar egy rendkívül hasznos és a kényelemérzetet növelő kiegészítő, melynek segítségével böngészőnkből irányíthatjuk a zenelejátszót.

A Winamp Toolbar egy jelenleg még csupán kísérleti stádiumban lévő fejlesztés, amit a Mozilla is felvett oldalára, ám a hagyományos engedélyezésen kívül külön beleegyezést is igényel annak telepítése. A médialejátszó szoftver fejlesztői azonban alapból beépítették azt már az alkalmazás 5.5-ös verziójába és az a fölötti változatokba.

Installálás után újraindul a böngésző, s ekkor már meg is jelenik az eszköztár a címsor alatt egy alig egycentis sávban. Innen elérhetők a Winamp legfontosabb funkciói, így a felhasználók elindíthatják, leállíthatják a zenefájlokat, vagy ugrálhatnak azok között, sőt még a hangerőt is lehet állítani a browserből. Lejátszás közben egy aprócska ablakban információk futnak az aktuális számról, sőt még PlugIn-okat és Skineket is kereshetünk kedvenc médialejátszó szoftverünkhöz egyetlen gombnyomással. A bővítmény azért annyira praktikus, mert a böngészés megszakítása nélkül kezelhetjük a Winampot, ami zavartalanná és minden eddiginél kényelmesebbé teszi a szörfölést.

A Winamp Toolbart innen tölthetik le olvasóink.