Firefox-beállítások beolvasása távolról

Genda Csongor Zoltán, 2010. február 2. 20:00

Már tavaly megjelent a Weave első próbaverziója, most pedig kiadta a Mozilla az első stabil, 1.0-s változatot. A szoftver lehetővé teszi a böngészőbeállításokhoz való hozzáférést távolról is.

A Weave Sync lényege, hogy a felhasználók bárhol a világon az otthon vagy a munkahelyen megszokott böngészőkörnyezetről csatlakozhatnak a világhálóra, a bővítmény pillanatok alatt testre szabja az éppen futtatott Firefoxot. A kiegészítő nem csupán az asztali számítógépre telepíthető tűzrókával, hanem a Fennec mobilböngészővel is kompatibilis, így akár útközben is lehívhatják a felhasználók az elmentett beállításokat.

A fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra is, a regisztrált tagok csakis egyedi azonosítójukkal és jelszavukkal tudják lehívni saját metaadataikat.

A Weave segítségével minden internetező pillanatok alatt megteremtheti a számára megszokott böngészőkörnyezetet, nem kell újból elvégeznie a munkájához szükséges beállításokat, hiszen a könyvjelzőktől a jelszavakig mindent megjegyez a szoftver. Az első indításkor a szörfölőknek létre kell hozniuk egy Weave-fiókot, s regisztráláskor meghatározhatják, hogy a Mozilla szerver vagy egy saját szerver szolgálja ki a PlugIn-t. Természetesen azt is eldönthetik a felhasználók, hogy minden Firefox-beállítást szinkrinozáljon a szoftver, vagy csak a legfontosabb adatokat továbbítsa. Olvasóink a Letöltés.com-ról is letölthetik a Weave 1.0-t.