Új Mac Pro gépen debütálnak a hatmagos Xeonok?

Milkovits Gábor, 2010. február 3. 07:02

Az Apple-pletykákkal foglalkozó internetes oldalak szerint az Intel új hatmagos Xeon processzorai még a hivatalos premier előtt megjelennek majd az Apple frissített Mac Pro számítógépeiben.

A hírforrások szerint az új Apple gépek nagyjából két héttel az új, Gulftown kódnevű Xeonok márciusi startja előtt megjelenhetnek, azaz valamikor február második felében várhatók. Az Intel és az Apple történetében nem ez lenne az első eset, hogy Steve Jobs cége a versenytársaknál hamarabb jut hozzá a csipgyártó valamely termékéhez: hasonló történt például az első 3 GHz-es kétmagos Xeon lapkák esetében is. Ha valóban kijön a közeljövőben új Mac Pro munkaállomás, az is valószínű, hogy grafikus téren is valamilyen premier előtti termékkel lesz ellátva, például az AMD/ATI Radeon 5800-as vagy az nVidia GeForce 300/400-as szériákból.

A fenti hírek természetesen egyelőre csak puszta spekulációk, hiszen az Apple a hivatalos bemutató előtt soha semmilyen termékéről nem szokott nyilatkozni. Az előzetes híreknek ugyanakkor többnyire szokott lenni valamilyen valóságalapjuk, mint például ahogyan az a napokban bemutatott iPad táblagép kapcsán bebizonyosodott.