Megfizethető ultra-hordozható laptop a Delltől

Milkovits Gábor, 2010. február 3. 07:46

A Dell a hónap végén egy olyan ultra-hordozható noteszgépet hoz forgalomba Latitude 13 néven, amely a maga 600 dollár körüli induló árával igazán versenyképes választás lesz a maga kategóriájában.

Bob Bennett termékmenedzser a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy az új termék a világ legvékonyabb 13” kijelzős kereskedelmi forgalomba szánt laptopja. A kevesebb, mint 1,5 kg tömegű készülék hordozhatóságában a manapság igen népszerű netbook-okat idézi és a Dell igyekezett árban is ezekhez az eszközökhöz közelíteni. Bennett ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy a Latitude 13-at mindenképpen teljes értékű noteszgépnek tervezték. Ezt biztosítja az Atom helyett alkalmazott energiatakarékos Intel CULV processzor, valamint a teljes billentyűzet. A laptopot a Dell egy új kategória első fecskéjeként „thinbook-nak” keresztelte el, amivel pontosan a netbook-okhoz hasonló hordozhatóságot, illetve az azokénál nagyobb teljesítményt szeretné kihangsúlyozni.

A Dell Latitude 13 a fentiek mellett merevlemez helyett választható 64 GB-os flash SSD-vel, illetve WiFi és mobil 3G hálózati kapcsolattal is rendelkezik. A vállalati felhasználók kedvéért a készülék hardveres adattitkosítással, valamint megbízható platform modullal is fel lett ruházva, illetve asztali virtualizációra is alkalmas. A forgalmazás a hónap végén indul, legalábbis Észak-Amerikában és Nyugat-Európában.