Új Windows Mobile a Sony Ericsson Aspenen

Milkovits Gábor, 2010. február 4. 07:28

A Sony Ericsson legújabb, Aspen mobiltelefonján a Windows Mobile operációs rendszer egy új, 6.5.3-as verziója fut, amely támogatja a kapacitív és multitouch érintésvezérlést is.

A Microsoft nem jelentette be előre a megújult szoftver érkezését, amely egyébként amúgy is egy átmeneti verzió a Windows Mobile 7 még ez évi kiadása előtt. A társaság nyilvánvalóan úgy döntött, nem várja be a következő generációs szoftvert az érintésvezérelt kezelőfelület megújításával, mivel éppen ez az egyik fő terület, ahol a rivális iPhone és Android platformok eddig legalábbis előnyben voltak.

A most bemutatott Sony Ericsson Aspen amúgy egy a vállalati piacra szánt, teljes billentyűzettel ellátott, email-központú okostelefon. A 2,4” QVGA érintőkijelzővel felszerelt készüléken 3,2 megapixeles kamera, illetve előre telepített GPS és Google Maps navigációs szoftver is található. A telefon támogatja a teljes Office dokumentumok megjelenítését és szerkesztését, emellett pedig a Microsoft MyPhone szolgáltatása is fel van rá telepítve, amellyel távolról törölhetők a bizalmas adatok, ha netán elvész a mobil, vagy ellopják.

Említést érdemel még, hogy a készülék a Sony Ericsson úgynevezett „GreenGeart” („zöld szív”) szériájához tartozik, ami azt jelenti, hogy energiatakarékosságával, illetve a gyártástechnológia és az anyaghasználat tekintetében egyaránt kiemelten környezetbarát. A forgalmazásról egyelőre annyit lehet tudni, hogy az Aspen világszerte tavasszal kerül majd piacra.