Gigabit NAS 1TB hálózati merevlemez

forrás Prim Online, 2010. február 4. 19:02

Az új Verbatim Gigabit NAS hálózati merevlemez segítségével a hálózaton tárolhatunk és oszthatunk meg fájlokat, egy időben több számítógéppel is. A központi tárolóegységen 1400 film, 330 000 zeneszám, 1 000 000 fénykép, vagy bármilyen más adat fér el. Médialejátszóval vagy játékkonzollal (többek között Playstation 3-mal vagy Xboxszal) is használhatjuk.

A két USB 2.0 csatlakozó segítségével nyomtatót, további merevlemezeket vagy egyéb külső tárolóeszközöket csatlakoztathatunk a Gigabit NAS meghajtóhoz, miközben a gyors adattovábbításnak köszönhetően (Gigabit LAN) nagy felbontású tartalmakat játszhatunk le fennakadás nélkül a csatlakozó eszközökön. Az integrált TwonkyMedia szerver lehetővé teszi, hogy bizonyos kritériumok szerint szervezzük a hálózati meghajtón a médiatartalmakat. A zenei fájlokat például rendezhetjük album vagy előadó szerint – a UPnP/DLNA kompatibilis médialejátszók ezt felismerik, és eszerint játsszák le azokat. Az iTunes szerver lehetővé teszi, hogy központilag tároljuk zenei gyűjteményünket, ami a hálózatra csatlakozó bármely számítógépről iTunes segítségével hozzáférhetővé válik. A csomag Bittorrent fájlmegosztó és FTP szerver szoftvert is tartalmaz.

A hálózat könnyen beállítható és kezelhető PC-ről Samba protokoll, Macről Bonjour segítségével. Létrehozhatunk magánmappákat is, amelyekhez csak az arra jogosult felhasználók férhetnek hozzá. A rendszeres biztonsági mentés megkönnyítése érdekében a csomag tartalmazza a Nero BackItUp 4 szoftvert is.

A Verbatim Gigabit NAS hálózati meghajtója 500GB és 1TB kapacitással kapható 41 250  illetve 50 350 forintért.