E-PL1: újabb mikro 4/3-os rendszerű gép az Olympustól

Kiss Ádám Zoltán, 2010. február 6. 16:26

Az első mikro 4/3-os E-P1 és a kissé csiszolt E-P2 után most egy talán kevésbé exkluzív megjelenésű, de lecsökkentett méretű, árú és felhasználóbarát változat is megjelent a gyártó kínálatában E-PL1 néven.

Az E-PL1 beépített vakuval, 12.3 megapixel felbontású Live MOS szenzorral HD mozgóképek felvételére is képes. Az akár ISO 3200 érzékenység mellett is jó képminőség elsősorban a TruePic V képfeldolgozó processzornak köszönhető. A vázba épített mechanikus képstabilizátor akár 3 FÉ lépésig véd az elmosódott képek ellen, függetlenül a használt objektívtől. Az AVI formátum 30fps felvételi sebesség és 1280x720p felbontás mellett akár 7 perc hosszúságú film felvételének lehetőségét kínálja. A beállítások és azok hatásai a 2.7” HyperCrystal LCD kijelzőn követhetők, az i-Enhance funkció garantálja, hogy a kép színei élénk árnyalatokkal jelenjenek meg. E funkciót kombinálhatjuk az i-Auto móddal, mely automatikusan ismeri fel a téma és a fotózás szempontjából fontos körülményeket, majd ennek megfelelően módosítja a beállításokat.

Az e-Portré a modelleken gyors fiatalító kúrát alkalmaz a bőr simaságát és élénkségét előidéző műveletek alkalmazásával. Művészi szűrők tehetik egyedivé képeinket, vagy akár HD filmjeinkett is: például a Pop Art Andy Warhol stílusában ábrázolja felvételeinket, az új Finom szépia pedig elegáns, klasszikus hatást kölcsönöz. A mozgó témát folyamatosan tarthatjuk fókuszban az intelligens követő AF funkció segítségével, lehetőségünk van mozgóképfelvétel közben a mélységélességgel való játékra és nagy felbontású képek készítésére is. A Bővítmény csatlakozó további alternatívát jelent: a VF-2 elektronikus kereső és a mozgóképfelvétel magas minőségű hangrögzítéséért felelős mikrofon adapter készlet használatának lehetőségét adja. A HDMI csatlakozónak köszönhetően a felvételeinket HD TV-készüléken jeleníthetjük meg. Az új PEN négy színben, 2010 márciusától érhető el 599 eurós javasolt fogyasztói áron.



Olympus PEN E-PL1  főbb jellemzők:


Tükörreflexes képminőség

Egyszerű kezelhetőség

Kreativitás és HD mozgóképfelvétel

Az Olympus PEN további jellemzői: