MS Bing kereső a Facebookon

Milkovits Gábor, 2010. február 6. 17:03

A Facebook és a Microsoft bejelentették, hogy a legnépszerűbb közösségi oldalon beépülő keresőprogramként fog szerepelni a Microsoft Bing alkalmazása.

A lépés hátterét jelentő szerződés részleteiről egyelőre egyik fél sem nyilatkozott. Jon Tinter, a Microsoft Bing keresőprojektjének igazgatója annyit közölt a sajtóval, hogy a Facebook régóta szoros és értékes partnere a szoftvercégnek, így az együttműködés ilyen kiszélesítése egyáltalán nem meglepő. Tinter hozzátette, hogy a Facebook a közeljövőben saját kezébe veszi a közösségi portálon megjelenő reklámok kezelését, amivel reményeik szerint széleskörű lehetőségek nyílnak majd a Microsoft előtt saját közösségi média- és kommunikációs eszközei népszerűsítésére az oldalon. Ezek között megemlítette a Windows Live Messenger-t és a Hotmail-t, valamint az MSN-hez és Xbox Live-hoz kapcsolódó médiajellegű tartalmakat.

A bejelentésre alig néhány nappal azt követően került sor, hogy a Business Week beszámolt az Apple és a Microsoft állítólagos tárgyalásairól, amelyet arról folytatnak, hogy a jövőben az iPhone okostelefonok böngészőjében a Google helyett a Bing legyen az alapértelmezett beépülő keresőprogram. A Microsoft és az Apple nem kommentálta a hírt és egyelőre a Google sem nyilatkozott az értesüléssel kapcsolatban.