Ma kezdődik a Mobile World Congress

MTI Sajtóadatbank, 2010. február 15. 08:52

Hétfőn délelőtt megkezdődik a mobil iparág legjelentősebb eseménye, a barcelonai GSMA Mobile World Congress (MWC): az eseményen majdnem minden jelentős mobilcég kiállít, a készülékgyártók többfunkciós, az eddigieknél nagyobb érintőképernyős mobilokat és okos telefonokat mutatnak be, míg a szolgáltatók továbbra is a széles sávú, ám egyre gyorsabb internetszolgáltatásokra építenek.

Az egyik legnagyobb standon a Magyarországon is szolgáltató, T-Mobile mutatkozik be internetes és más megoldásaival, míg a mobilgyártók közül a világelső Nokia nem vesz részt a kiállításon. Igaz, a helyszíntől nem messze, egy másik épületben két napon keresztül fogadja a mobil távközlés iránt érdeklődőket. A Nokia vélhetően úgy gondolja, anyagilag is jobban megéri neki, ha nem négy napon át tartó MWC-én jelenik meg, hiszen itt is be tudja mutatni készülékeit és a legújabb szolgáltatásait.

A kiállításon a készülékgyártók új operációs rendszerekkel felszerelt mobilokat mutatnak be, fényesebb és teltebb színekkel, a korábbiakhoz képest jóval nagyobb érintőkijelzőkkel.

A február 15-18 között megrendezendő eseményen az ITD Hungary támogatásával magyar cégek is részt vesznek: az Allround, a FlexiTon, az ITware, és a BHE Bonn Hungary közös standon mutatkozik be a világ legnagyobbjai mellett. A vállalkozások mobilszolgáltatóknak kínálnak szoftver- és hardvermegoldásokat.

Az Allround a világ több mint húsz országában van jelen szoftvereivel, amelyek a számlázás, barangolás és a bevétel-biztosítás terén segítik a távközlési szolgáltatók működését.

Az ITware a kiállításon bemutatja például legújabb, a televíziózáshoz kapcsolódó fejlesztését, a MOTIware-t, ami közösségi élménnyé teszi a mobiltelefonos tévézést.

A FlexiTon Kft. fejlesztése a megváltozott felhasználói szokások és az új szolgáltatások bevezetése miatt keletkezett kapacitásproblémákat segít megoldani.

A BHE Bonn Hungary Kft. mikrohullámú fejlesztései például a helymeghatározásban nyújtanak támogatást a felhasználóknak.

A barcelonai eseményen a világ legbefolyásosabb mobilszolgáltatói és beszállítói jelennek meg - például a Sony-Ericsson, Motorola, HTC, Huawei, Samsung -, illetve a szórakoztatóipari, média és internetes cégek.

A Mobile World Congress-en megrendezik a vállalkozások közötti nemzetközi együttműködést elősegítő Enterprise Europe Network üzleti partnerkereső eseményét. A rendezvényen technológiák adásáról, vételéről, együttműködések kialakításáról, illetve akár kutatási együttműködésekről is tárgyalhatnak a résztvevők előre leszervezett kétoldalú megbeszélések keretében.

Az elmúlt évben az MWC-nek több mint 50 ezer látogatója volt.