Az Adobe bemutatta az AIR mobileszközökre készült verzióját - kiadás előtt a Flash Player 10.1

forrás Prim Online, 2010. február 16. 11:31

Az Adobe a Mobile World Congress 2010 rendezvényen mutatta be a mobileszközökre készült Adobe AIR szoftvert, amely egységes futásidejű környezetet biztosít az Open Screen Project keretében készülő önálló alkalmazásokhoz. Az AIR 2010-ben az Android  platformon is támogatottá válik. Az AIR teljes körűen kihasználja a Flash Player 10.1 speciálisan mobileszközökre szánt szolgáltatásait.

Az Adobe világszerte tartalomszolgáltatók és mobileszköz-fejlesztők rendelkezésére bocsátotta a Flash Player 10.1 szoftver béta verzióját. A Strategy Analytics 2010. januári elemzése szerint 2012 végére több mint 250 millió mobiltelefon fogja támogatni a teljes Flash Player szoftvert. A szoftvert támogató mobilplatformok között ott lesz az Android, a BlackBerry platform, a Symbian OS, a Palm webOS és a Windows Mobile. Több partner is nyilatkozott arról, hogy a Flash Player 10.1 hamarosan megérkezik az általa fejlesztett platformra és eszközökre.

Az Adobe AIR segítségével a fejlesztők a böngészőkön kívül is elérhetővé tehetnek webes alkalmazásokat. Az Adobe AIR támogatja a mobileszközök speciális szolgáltatásait, például a multitouch technológiát, a kézmozdulatok felismerést, a gyorsulásmérőt vagy a képernyőtájolás érzékelését. A Flash Platform eszközeivel és az Adobe Creative Suite szoftvercsomaggal a fejlesztők és tartalomszolgáltatók egyetlen eszközlánccal és alkalmazásprogramozási felülettel alkothatják meg, tesztelhetik és juttathatják el a több eszközre és több operációs rendszerre készült alkalmazásokat. Az Adobe Flash Professional CS5 és az Adobe Packager for iPhone szoftvert használó fejlesztők újrafelhasználhatják az iPhone alkalmazások kódját, ha ugyanazt az alkalmazást kívánják létrehozni Andorid operációs rendszerre.