Az Adobe csatlakozott a LiMo Foundation tagjaihoz

forrás Prim Online, 2010. február 16. 15:47

Az Adobe csatlakozott a mobilpiac vezetőit tömörítő konzorciumhoz, így az Adobe Flash Platform elérhetővé válik a LiMo platformon.

A LiMo Foundation tagjaként az Adobe a fejlesztők és tervezők számára lehetővé teszi, hogy az Adobe Creative Suite és egyéb Adobe tartalomkészítő eszközökkel hozhassanak létre alkalmazásokat a LiMo platformot használó különböző mobileszközökre. A LiMo nyílt szervezetén belül az Adobe más LiMo tagokkal együttműködve a Flash Player portolására alkalmas alkalmazás-programozási felületet (API) fejleszt, amely nagyban megkönnyíti a Flash beépítését a LiMo-eszközökbe.

A 2007 januárjában elindított LiMo Foundation célja egy nyílt és világszerte egységes Linux-alapú mobilplatform létrehozása, amelyet az egész piac használhatna és amely serkentené az új generációs mobilalkalmazások terjedését. A LiMo platform támogatja a beépített alkalmazások, a webes mobilalkalmazások és a minialkalmazások használatát. A külső fejlesztők 2010 második negyedévétől hozzáférhetnek a LiMo-tagok szoftverfejlesztői csomagjaihoz, amelyekkel beépített és webes alkalmazásokat hozhatnak létre.