Barcelonai bemutatkozás: Motorola Quench mobilkészülék

Kovács Attila, 2010. február 17. 17:01

A Motorola legújabb, Android-alapú mobilkészüléke a Motorola Quench, amelyet az amerikai cég a most futó barcelonai Mobile World Congressen mutatott be először a nagyközönségnek.

Az érintőképernyős Quench korszerű navigáéciós funkciókkal rendelkezik (pl. zoom, touchpad stb.), továbbá tartalmazza az Adobe Flash Lite-ot, így könnyű és egyszerű a webes böngészés a készülék 3,1 inch átmérőjű, nagy felbontású képernyője használatának segítségével. A már nyolcadik androidos Motorola mobil még ebben a negyedévben megjelenik a kiskereskedelmi forgalomban (a tengerentúlon az elnevezése Cliq XT lesz). A készülékhez tartozik az a Motoblur Android-alapú tartalomszolgáltatás, amelynek a révén a használat még személyesebbé, válik, különös tekintettel olyan forrásokra, mint a Facebook, MySpace, Twitter, Gmail stb.

Az üzenetküldés/üzenetkezelés a Quench és Motoblur jellemzői kombinációjának a használatával a korábbi Motorola mobilokhoz képest ezen a készüléken még egyszerűbbé válik. Az új mobilhoz csatolt médialejátszó nemcsak az internethez, de a felhasználó által igénybe vett közösségi hálózatokhoz is kapcsolja az eszköz tulajdonosát. A hívásokat segíti egy kettős mikrofon és a beépített zajszűrő technológia. A tiszta képek előállítását segíti egy autofókuszos, LED-flash alapú, 5 megapixeles kamera. Angol nyelven segíti az információ online megtalálását az ún. hanggal aktiválható keresés. További extrák (3G, WiFi elérés, GPS, sztereo Bluetooth stb.) a Quenchet szilárd és jól megalapozottan működő Android-alapú eszközzé teszik.