Kalózellenőrző frissítés Windows 7-hez

forrás Prim Online, 2010. február 17. 19:27

Hetvennél több kalóz aktiválókódot ismer fel az a Windows 7-frissítés, amelyet a Microsoft önkéntes alapon tesz elérhetővé az új operációs rendszer felhasználóinak - adta hírül a VirusBuster a hírlevelében.

A VirusBuster az eWeekre hivatkozva közli, hogy a frissítés a Windows 7 eredetiség-ellenőrző megoldására, a korábbi "Eredeti Windows, Valódi Előny" rendszer utódjaként megjelent Windows Activation Technologiesra (WAT) vonatkozik. Az új kalózkód-felismerő most -- február 16-ától -- a Windows 7 Home Premium, Professional, Ultimate és Enterprise kiadásához jelenik meg, de később valamennyi verzióhoz rendelkezésre áll majd.

A kalózellenőrző frissítés önkéntes. Aki telepíteni szeretné, február 17-étől a Microsoft letöltő központjából (Download Center) is letöltheti.

Azon a gépen, amelyen kalózpéldány fut, a kalózellenőrző tájékoztató paneleket jelenít meg. Ezekre kattintva a felhasználó további információt kérhet vagy jogtiszta Windowst vásárolhat. A program az Asztalról leveszi - ha volt - a háttérképet: az ikonok üres háttéren jelennek meg. Ugyanakkor az Asztalra kikerül egy állandó vízjel. A felhasználót rendszeres figyelmeztetések emlékeztetik: le kellene cserélnie Windowsát.

Még a világ legfejlettebb gazdaságaiban is súlyos károkat okoz a szoftverkalózkodás. A Business Software Alliance (BSA) tavaly májusi felmérése szerint az Egyesült Államokban minden ötödik programpéldány lopott volt, ami 9,1 milliárd dollárral kurtította meg a szoftverpiacot.