Közösségi portálokat integrál levelezőrendszerébe a Microsoft

MTI Sajtóadatbank, 2010. február 18. 13:18

Közösségi portálokat integrál az Outlookba a Microsoft szoftveróriás, amely ezzel újabb lépést tesz abba az irányba, hogy asztali levelezőkliensét a Facebook és a MySpace közösségi portálokhoz hasonló információs központtá alakítsa.

Az Outlook Social Connector béta-verziója a levelezőprogramba épülve jelenik meg egy kiegészítő ablakként. Amikor a felhasználó megnyit egy levelet, a Social Connector-ablakban megjelennek a feladó közösségi portálokon közzétett legutóbbi frissítései. Ezek között megtalálható lesz például a Linkedln-bejegyzések, vagy a Facebookról ismert "Most éppen mit csinálsz?" állapot kijelzés.

A Microsoft mostanáig vegyes sikereket könyvelhetett el a webes trendek terén, ugyanis a Hotmail és Windows Live Messenger széles körben elterjedt, azonban a Windows Live blog-, illetve közösségiportál-funkciója nem lett annyira felkapott, mint a Facebook.

Az új szoftverrel az Outlook is közösségi portállá válik, mert például vállalati környezetben, ha feladó és címzett a céges szerveren ugyanazon a dokumentumon dolgozik, akkor a Social Connector-ablakban a résztvevők azonnal láthatják egymás szerkesztéseit.

A szoftver jelenlegi formájában nem teszi lehetővé, hogy a felhasználók a levelezőrendszeren keresztül küldjenek információkat a közösségi portálokra.

Az Office 2003, 2007 és az Office 2010 béta verzióját használók www.linkedin.com oldalról tölthetik le a kiegészítést. A Facebook és a MySpace bővítmény azonban csak júniusra, az Office 2010 piacra kerülésével lesz elérhető - közölte a Microsoft.