Az Ericsson mobillá teszi a Netgear routereket

forrás Prim Online, 2010. február 19. 17:38

A Netgear cég azonos nevű útválasztói világvezető márkák a kis- és középvállalkozások részére szánt és az otthoni routerek szegmensben. Az Ericsson mobil szélessávú modul technológiát szállít a Netgear részére.

A routerek mobilhálózati csatlakozása számos országban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vezetékes szélessávú technológia kiegészítéseként és alternatívájaként..Az Ericsson és a Netgear együttműködésének célja a mobil szélessávú piac kiterjesztése új alkalmazási területek és felhasználói szegmensek felé, hogy a mobilhálózatok üzemeltetői növelhessék bevételeiket, ahogy előfizetőik egyre nagyobb arányban veszik igénybe a 3G-hálózatokat különböző adatátviteli alkalmazásokhoz.

A routerek HSPA-technológián keresztül megvalósuló mobil szélessávú csatlakoztathatósága új lehetőségeket nyit az ezidáig még fel nem fedezett otthoni és kisvállakozói felhasználóknak. A Netgear új routere a HSPA technológiát kombinálja a 802.11n vezeték nélküli és az Ethernet LAN technológiával.A router része egy  270 Mbps sebességre képes vezeték nélküli LAN kapcsolat valamint egy teljeskörű tűzfal megoldás. Ezen kívül lehetővé teszi nagy méretű fájlok letöltését és kiváló minőségű digitális filmek, fényképek és MP3 fájlok valós idejű lejátszását.