A Sony Ericsson annó elutasította a Google Nexus One gyártását

Milkovits Gábor, 2010. február 21. 18:36

Bert Nordberg, a Sony Ericsson elnöke egy sajtóinterjúban elmondta, hogy tavaly eredetileg az ő cégüket kérte fel a Google a Nexus One Android okostelefon gyártására, ám a kedvezőtlen feltételek miatt elutasították a keresőóriást.

A svéd-japán vegyes vállalat vezetője azzal a kézenfekvő logikával indokolta a visszautasítást, hogy a társaság mindig is saját mobilkészülékeit gyártotta, és a jövőre nézve sem tervez ezen változtatni. Ezek után a Google a tajvani HTC-vel kötött szerződést, amely viszont közismert arról, hogy az általa tervezett és összerakott okostelefonok mobilszolgáltatók neve alatt kerülnek forgalomba. A Google most kizárólag saját neve alatt és saját internetes oldalán keresztül árusítja a Nexus One-t, említést sem téve a HTC-ről – az ilyesmi egy olyan közismert gyártó számára, mint a Sony Ericsson, valószínűleg elég kínos lenne, ha máshol nem is, hát a tőzsde és a befektetők szemében.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Sony Ericsson nem hibázott túl nagyot, a legmodernebb Android okostelefonból ugyanis a felfokozott várakozás ellenére is csak alig 80 ezer példányt értékesítettek egy hónap alatt. Jelenleg a társaság saját okostelefonjai sem túl sikeresek a világpiacon, a cég azonban sokat vár a tavasszal megjelenő új XPERIA X10 és Vivaz termékcsaládoktól.