Ismét eladó a sex.com

Milkovits Gábor, 2010. február 21. 19:15

Megint áruba bocsátják a sok botrányt megélt és legutóbb 14 millió dollárért gazdát cserélt sex.com domainnevet, miután a 2006-os vevő most csődbe ment.

A később oly sokat érő domaint még 1994-ben védette le Gary Kremen, aki nem használta föl a címet, csupán a jó alkalomra várt, hogy értékesíthesse. Néhány évvel később azonban egy bizonyos Stephen M. Cohen kicsalta Kremen-től a sex.com-ot, miután hamis levélben arról értesítette az internet-szolgáltatót, hogy a korábbi (valódi) tulajdonos lemond javára a domain-ről. Ez azért is volt lehetséges, mert az internet-cím évek óta inaktív volt, Cohen viszont gyorsan elindított rajta egy pornóoldalt, amellyel komoly jogosulatlan haszonra tett szert. 2000-ben aztán egy bírósági döntéssel elvették tőle a sex.com-ot és egyúttal 65 millió dollár pénzbüntetésre ítélték, ami elől Mexikóba szökött. Végül 2005-ban elfogták a csalót.

A jogos tulajdonos Gary Kremen ezek után 14 millió dollárért eladta a domaint az Escom LLC vállalatnak. Az Escom azonban most tönkremenni látszik, aminek következtében ismét új gazdát keres a sokat érő domain, amelyen valószínűleg minél kevesebbet szeretne bukni a cég, így aligha kínálja majd olcsóbban a 2006-os vételárnál.