Ashton Kutcher a Twitteren segít felépíteni az orosz Szilícium-völgyet

MTI Sajtóadatbank, 2010. február 22. 09:40

Ashton Kutcher hollywoodi színész hivatalos látogatáson Moszkvában tartózkodik több jelentős személyiség társaságában, és felajánlotta, hogy a Twitteren olvasható blogjában igyekszik majd segíteni a tervezett orosz Szilícium-völgy felépítésében.

Kutcher a többi hollywoodi sztártól eltérően nem szórakozni és nem is pénzt keresni érkezett Moszkvába, hanem olyan küldöttség tagjaként, amely azt tanulmányozza, hogyan lehet felhasználni a társasági honlapokat és más innovatív technológiai lehetőségeket az Oroszország és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok elmélyítésére.

 A küldöttség - amelynek tagjai között van John Donahoe, az eBay internetes aukciósház vezérigazgatója, továbbá a Twitter, a Mozilla, és a Cisco több vezető személyisége, továbbá számos információs technológiával foglalkozó kormányzati tisztségviselő – találkozik többek között az orosz távközlési, egészségügyi, oktatási és tudományügyi miniszterrel, számos egyetem rektorával és Dmitrij Medvegyev elnök több tanácsadójával. A megbeszélések témája első sorban az, hogyan lehet az internetet felhasználni az orosz vezetés kezdeményezéseinek előmozdítására, a kulturális csere, a távoktatás céljaira és az emberkereskedelem elleni fellépésre.

 Kutcher már az indulás előtt bejelentette: rendkívül népszerű blogjában kikéri majd az amerikai felhasználók ötleteit ahhoz, hogyan lehet felépíteni az orosz Szilícium-völgyet, s felteszi majd nekik azokat a kérdéseket, amelyeket az orosz vendéglátók tettek fel a küldöttség tagjainak.

 Kutcher a küldöttség moszkvai sajtóértekezletén bejelentette: blogja hamarosan orosz nyelven is olvasható lesz. Az ifjú színész igen jelentős mértékben hozzájárult a Twitter felfutásához, nem utolsó sorban azzal, hogy kitette lapjára szépséges és láthatólag örökifjú feleségének, Demi Moore-nak a képeit, amelyeken a művésznő bájait nem túl sok textil takarta. Kutcher amellett kampányol - s ezt Moszkvában is többször hangsúlyozta -, hogy az internet adta lehetőségeket használják fel az emberkereskedelem elleni harcra.