Ellenőrizni kell a nyomtatványok kitöltésére használt számítógépeket

MTI Sajtóadatbank, 2010. március 1. 09:35

Ellenőrizniük, szükség esetén pedig frissíteniük kell a személyi számítógépek operációs rendszereit azoknak, akik az általános nyomtatványkitöltő programot (ÁNYK) használják, mert egyes gépeken nem lehet majd futtatni a program új verzióját július 1-jétől - hívja fel a figyelmet az APEH.

Az adóhatóság közleménye ismerteti: az ÁNYK program futtatásához használatos Java Run Time (JRE) környezet 1.5-ös verziójának gyártói támogatása 2009. október 30-ával megszűnt, ezért az 1.6-os verzióra álltak át. A Windows 98 és a Windows Me operációs rendszerek nem támogatják az 1.6-os Java futtató környezetet, ezért az ÁNYK támogatási listájáról is kikerülnek ezek a rendszerek, ami azt jelenti, hogy azokon a gépeken, amelyek ezt a két operációs rendszert használják, a 2010. július 1. után megjelenő ÁNYK programok már nem futtathatóak.

Az ÁNYK program 2010. február 26-án megjelenő új verziója minden indulásakor figyelmeztetést küld a frissítés szükségességéről mindaddig, amíg az meg nem történik. Azoknak, akik már jelenleg is a Java 1.6 verzióját használják, semmilyen teendőjük nincs - közölte az APEH.