Közösségi állásportált indított a Népszabadság

forrás Prim Online, 2010. március 1. 16:39

Március végéig közel negyven munkatársától válik meg a Népszabadság, de vélhetően nem ez adta az apropóját a mai bejelentésnek, miszerint a cég és a belga székhelyű Symex Economics SA együttműködésének köszönhetően e hónaptól Magyarországon is elindul a Jobmátrix: egy nemzetközi, integrált álláskereső szolgáltatás, amely Európa-szerte nyolc országban van jelen.

A szolgáltatás lehetővé teszi az álláskeresők számára, hogy a portálon közvetlenül üzenetet váltsanak a megpályázni kívánt pozíciót kínáló szervezettel, amelyeknek pedig alkalmuk nyílik a rendszeren belül állásinterjúra hívni, illetve nyomon követni a jelölteket, figyelemmel kísérni a teljes kiválasztási folyamatot.

A munkaadók és a közvetítők saját igényeik alapján, nyelvi korlátok nélkül kereshetnek a nemzetközi adatbázissal rendelkező álláskeresők között, mivel az önéletrajzok nyolc nyelven is elérhetők, köztük magyarul is. A pályázók önéletrajzait korlátlan ideig megőrzi a rendszer, így folyamatosan kereshetővé válnak, úgyhogy a munkaadó, közvetítő cég napra pontosan nyomon követheti a jelöltek mindenkori aktivitását a Jobmátrixon.

Mivel a portál adatbázis alapú, regisztrációhoz kötött, így lehetővé teszi a keresési funkciók még hatékonyabbá tételét mind a pályázó, mind pedig az állást kínálók számára. A Jobmátrix részletes statisztikát közöl azzal kapcsolatban, hogy mely felhasználók, hány alkalommal látogatták meg a pályázó profilját, vagy az adott cég álláshirdetését, illetve mennyi időt fordítottak annak megtekintésére, nyomon követi a pályázó és az állást kínáló cég közti kapcsolat történéseit. Az eseményekről a Jobmátrix azonnali, személyre szabott értesítést küld a pályázónak akár e-mailben, vagy az integrált Facebook- és Twitter-funkcióknak köszönhetően akár azonnal láthatók a felhasználó számára.