CeBIT: Németország új internetstratégiát épít

MTI Sajtóadatbank, 2010. március 2. 18:01

Új internetstratégia kiépítését jelentette be Angela Merkel német kancellár a CeBIT informatikai vásár kapcsán.

A készülő stratégia az "új kommunikációs technológiák biztosította lehetőségek kihasználásán alapul, hogy azokat jobban össze tudják kapcsolni az autógyártáshoz hasonló régi iparágakkal" - fogalmazott Merkel kancellár hétvégi rendszeres videoüzenetében.

Az információs és kommunikációs technológiák új stratégiája az év közepére készülhet el - mondta a kormányfő a világ legnagyobb informatikai vásárának, a Hannoverben hétfő este nyílt CeBIT-nek a kapcsán.

A kormány meggyőződése, hogy a komputer- és információs technológiák egyre erősebb hatással vannak a társadalom minden szegletére - fűzte hozzá a politikus. "Minél gyorsabban sikerül összekapcsolni a klasszikus iparágakat az új kommunikációs lehetőségekkel, annál kedvezőbbek lesznek a növekedési kilátások az innovatív, új technológiájú termékek számára" - magyarázta.

Angela Merkel arról is beszélt, hogy semmilyen akadályt nem gördítenek a Google Németországban sokat vitatott Street View szolgáltatása elé. A kancellár emellett kiemelte a kormány elszántságát az internet biztonságának fokozása iránt. "A világháló nem jogok nélküli tér" - mondta.

A német kormányfő hétfő este José Luis Rodríguez Zapateróval, az Európai Unió soros elnökségét betöltő Spanyolország miniszterelnökével együtt nyitotta meg a hannoveri informatikai vásárt, amelyen idén 68 ország képviselteti magát.