Villámgyors tároló ipari szintű titkosítással

forrás Prim Online, 2010. március 3. 18:35

Nincsenek mozgó alkatrészek a Secure ExpressCard SSD kártyában, viszont 256 bites AES titkosítással tárol akár 64 GB-nyi érzékeny információt.

A Verbatim 256 bites hardveres AES titkosítással felszerelt Secure ExpressCard SSD kártyája kiemelkedő adatbiztonságot kínál: a kötelező jelszóbevitellel megtoldott hardver alapú titkosítás akkor is megvédi adatainkat, ha az SSD kártya rossz kezekbe kerülne, ugyanis a meghajtó 10 helytelen jelszóbevitel után automatikusan és visszahozhatatlanul letörli az összes adatot. Az eszközön tárolt információkhoz vendégjelszavakat is rendhetünk, azaz mások számára is adhatunk hozzáférési jogokat a kártyán tárolt adatok egy részéhez vagy egészéhez.

A félvezető alapú (solid-state) SSD meghajtó ütés-, illetve rezgésálló. Az SSD-technológiájú adattárolás további előnye az alacsony energiafogyasztás, ami jelentősen növeli a laptopok és netbookok akkumulátor-élettartamát. Plug and play kompatibilitásának köszönhetően a Secure ExpressCard SSD kártya azonnal használható, nem igényel előzetes szoftverinstallációt, vagy rendszergazda jogosultságot – elég az eszközt a számítógép ExpressCard nyílásába helyezni. Az ExpressCard SSD netbookok és laptopok állandó tárhely-kiegészítéseként is szolgálhat, hiszen nem lóg ki a gépházból.

A kártyák zökkenőmentesen működnek Windows XP-vel és Vistával, és már kaphatóak a boltokban 64, 32 és 16 GB tárolókapacitással.