Microsoft alkalmazás Android platformra

Milkovits Gábor, 2010. március 5. 06:46

A Microsoft kiadta első olyan mobiltelefonos alkalmazását, amely letölthető a konkurens Google által kifejlesztett és a Windows Mobile riválisának számító Android platformhoz.

 

A Tag elnevezésű megoldás a mobiltelefon kameráját használja vonalkód-olvasónak, és a segítségével az adott termékekhez kapcsolódó weboldalakra lehet közvetlenül eljutni, illetve információkat vagy éppen kedvezményeket lehet szerezni velük kapcsolatban az internetes boltokban. A Tag természetesen már létezik Windows Mobile platformon, sőt a Microsoft már kiadta az iPhone-hoz, illetve a Blackberry és Symbian rendszerű készülékekhez is. A redmondi cég első más platformra kibocsátott alkalmazása egyébként a Seadragon volt az iPhone-hoz, még 2008. decemberében.

Habár a Tag csak az Android készülékeken számít első fecskének, azért így is jelentős lépésnek számít, mivel az Android mögött álló Google a mobilszoftverek mellett az online alkalmazások terén, illetve az internetes reklámpiacon is a Microsoft egyik fő vetélytársának számít. A Microsoft ugyanakkor kénytelen ilyen engedményeket tenni, ha talpon szeretne maradni a mobiltelefonos alkalmazások piacán, mivel a 24 legnagyobb globális mobilszolgáltató legfrissebb, Wholesale Applications Community elnevezésű összefogása könnyen kiveheti a kezdeményezést a szoftvercégek és a készülékgyártók kezéből ezen a területen.