Office 2010 májusban, illetve nyáron

Milkovits Gábor, 2010. március 6. 17:06

A Microsoft ma hivatalosan közzétette az Office 2010 szoftvercsomag végleges verziójának kiadási időpontjait: a vállalatok számára május 12-én, a mezei fogyasztóknak pedig júniusban lesz megvásárolható a termék.

A szoftvercég egyúttal azt a korábban kiszivárgott értesülést is megerősítette, hogy akik mostantól szeptember 30-ig Office 2007-et, illetve olyan számítógépet vásárolnak, amire a régebbi programcsomag van telepítve, azok ez alatt az idő alatt ingyenesen frissíthetnek majd Office 2010-re.

Az új Office nem hoz olyan radikális változásokat a fájlformátumok vagy a kezelőfelületek terén, mint a 2007, de azért jó néhány újítást tartalmaz. Ilyen például, hogy a szoftver most először 64-bites verzióban is kapható lesz, illetve olyan alkalmazásokat is tartalmaz, amelyek web-alapúak, és így a böngészőből, az interneten keresztül használhatók. Szintén új fejlemény, hogy az Office 2010 letöltésként is árusításra kerül, és a letöltött kópiához kapcsolódó termékkulcsért kevesebbet kell majd fizetni, mint a csomagolt bolti szoftverért. Fontos különbség viszont, hogy a lemezen forgalmazott Office kettő, a letöltött azonban csak egy PC-re telepíthető legálisan. Erről bővebben itt.

A Microsoft még tavaly novemberben adta ki az új Office 2010 irodai programcsomag nyilvános béta tesztváltozatát, amelyet az év végéig több mint 2 millióan töltöttek le. Azóta egy majdnem végleges Release Candidate verzió is napvilágot látott, egyelőre csak a kiválasztott szoftverfejlesztők részére.