Már nem Bill Gates a leggazdagabb

Genda Csongor Zoltán, 2010. március 12. 18:29

A Forbes magazin aktuális listája szerint már megint nem Bill Gates a világ leggazdagabb embere, hanem a mexikói távközlési vállalkozó Carlos Slim.

A világ legtehetősebb embereit felölelő rangsor félévente változik, most is voltak előre és hátralépések. Hat hónappal ezelőtt ismét a Microsoft-alapítónak ítélte oda az aranyérmet a neves amerikai gazdasági magazin, most viszont már a mexikói milliárdos került fel a dobogó legfelső fokára, ugyanis Slim becsült vagyona 53,5 milliárd dollár, Gates pedig fél milliárddal kevesebbel rendelkezik. A lista harmadik helyén Warren Buffett részvénybefektető található "szerény" 47 milliárdjával, s a dobogóról lemaradt milliárdosok messze lemaradva követik az első három helyezettet. A szoftverguru viszont csakis az utóbbi egy évben bekövetkezett MS-részvény árfolyam-emelkedésnek köszönheti, hogy vagyona meghaladja az 50 milliárdot.
Ezenkívül azonban az IT-világ olyan nagyjai szerepelnek még a listán, mint a 24. helyet magukénak tudó Google-alapítók , a 33. helyen lévő Steve Ballmer, vagy a 37. helyre visszacsúszott Michael Dell.
A teljes Forbes-listát a következő oldalon tekinthetik meg olvasóink;