Agilent laboratóriumok a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán

Kovács Attila, 2010. március 17. 14:18

Az Agilent Technologies, a világ legnagyobb elektronikai mérőműszergyártója nevében, Hans-Jürgen Bochtler, a vállalat kereskedelmi igazgatója újabb eszközöket és műszereket adott át a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar két tanszéke, az Automatizálási és Alkalmazott Informatika Tanszék, valamint a Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék laboratóriumai részére.

Az Agilent Technologies, mely a Hewlett-Packard teszt-és mérőműszer részlegének jogutódja, folytatja azt a hagyományt, hogy az oktatási intézményeket kiemelten támogatja. Ez nemcsak abban nyilvánul meg, hogy mérőműszerek vásárlásakor komoly kedvezményt ad, hanem abban is, hogy folyamatosan létrehoz nagyon magas színvonalú oktatási anyagot, mely a www.agilent.com/find/educatorscorner hivatkozáson keresztül bárki számára hozzáférhető.
A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar mind az öt alaplaboratóriumát Agilent műszerekkel szerelte fel. Ezen kívül több tanszék szaklaboratóriuma is döntő részben Agilent műszerekre támaszkodik.

A BME ebben az évben bekerült azon intézmények körébe, melyeket az Agilent kiemelten támogat. Az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék mérőáramköröket kapott, melyek elősegítik az FPGA oktatásával kapcsolatos mérési feladatok végzését. A Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék részére vektor szignál analízis (VSA) és VEE programot biztosítottak. Az előbbi a digitálisan modulált jelek vizsgálatát, míg az utóbbi vezérlési feladatok és adtafeldolgozás elvégzését teszik lehetővé.

Március 17-én a BME-n ünnepélyes keretek között avattak fel Agilent laborokat.bAz Agilent kizárólagos hazai forgalmazója a Medexpert Kft.