Kívánsággép, civil pályázat a Szigetre

Kiss Ádám Zoltán, 2010. március 17. 18:38

A rendezvény szervezői idén is pályázatot hirdettek a civil szervezetek és a civil társadalommal együttműködő közintézmények számára a Szigeten való részvételre, két kategóriában, jelentkezés kizárólag online formában, a látogatók pedig kedvenc együtteseikre szavazhatnak.

A korábbi évekhez hasonlóan két felvezető koncertnap után, idén augusztus 11-én indul a Sziget fesztivál, így az öt fesztiválnapon ismét belefeledkezhetünk a változatos bulihömpölybe. A két kategória, amelyben indulni lehet, ugyanaz mint a tavalyi évben. Egyrészt a Civil Sziget helyszínen való megjelenésre, másrészt a fesztivál lebonyolításában való részvételre lehet jelentkezni. A Civil Szigetre olyan programokat várnak, amelyek bemutatják a pályázó szervezet mások számára hasznos tevékenységét és törekszenek a „szigetlakók” aktivizálására, a programokba való bevonására. Ezen a helyszínen 100 szervezet tud majd bemutatkozni. A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani. A bírálás eredményét 2010. április 15-ig hozzák nyilvánosságra. Egyik kategóriában sem pályázhatnak magánszemélyek, profit-érdekelt, illetve politikai szervezetek, szerveződések, zenekarok, előadóművészek. Részletes információ és a pályázati online űrlap a www.sziget.hu/civilsziget oldalon található.

A http://sziget.hu/fesztival/kivansaggep címen pedig a már jól bevált kívánsággép érhető el, ahol a közönség szavazhat kedvenceire. A kisebb együttesek esetében ez még komolyan befolyásolhatja a fellépők listáját, ám mint a korábbi években is, csak külföldi előadókra lehet szavazni, hazai zenekarokra nem.