Samsung SCX-4623F multifunkciós printer

Kiss Ádám Zoltán, 2010. március 20. 11:43

A Samsung SCX-4623F multifunkciós printer a nyomtatás, másolás és színes szkennelés mellett egy sor hasznos tulajdonsággal rendelkezik, mint például az intelligens Print Screen funkció egy gombnyomással kinyomtatja azt a dokumentumot, amit a képernyőn éppen látunk.

A képernyő nyomtatás funkció egyidős a számítógéppel. Régen a karakteres megjelenítésnél egyértelmű volt, hogy a Print Screen azt nyomtatja ki, ami a monitoron van és kész. A képernyőnkön most viszont sok ablak van, weboldalak, táblázatok és dokumentumok, szóval megannyi különféle információ. A Samsung Print Screen gombját kétféleképpen használhatjuk. Ha nagy mennyiségű webes dokumentumunk van, vagy képeket és dokumentumokat  kezelünk párhuzamosan, akkor ezeket húzzunk egy üres, különálló ablakra. Ha rövid ideig (kevesebb mint két másodperc) megnyomjuk a nyomtató Print Screen gombját, akkor az aktív ablak tartalmának másolata már el is készült.
 
Kicsit hosszabb ideig nyomva tartva (több mint két másodperc) a teljes képernyőről készíthetünk egy nyomatot. E két funkcióval nem kell azzal bajlódni, hogy minden egyes oldalt külön-külön kinyomtatgassunk. A webes nyomtatást a Samsung AnyWeb Print szoftvere könnyíti meg. Az előbb említett üres ablakba gyűjthetjük a weben talált, kinyomtatásra váró információkat úgy, hogy csak kijelöljük és átmásoljuk őket. Átméretezésre és igazításra sincs igazán szükség. Ezután jöhet a Print Screen vagy a tiff illetve pdf állomány elkészítése. Az így készült állományokat azután dokumentumba is illeszthetjük vagy e-mailen elküldhetjük.
 
A kijelzőn van egy szép nagy Blue Compass Navigációs Gomb, a mellyel a nyomtató összes vezérlő funkciója elérhető. Kezelése könnyen megtanulható, kevesebb a hibalehetőség és az elhibázott nyomtatás. Ha kisebb, kétoldalas másolások gyakoriak, akkor az ID copy funkció megkönnyíti az életünket. Először beolvassa mondjuk a személyi igazolvány egyik oldalát a memóriába, majd a másodikat, és egyszerre, egy oldalra nyomtatjuk ki őket. A klónozással pedig több másolandó dokumentumot vagy képet illeszthetünk automatikusan egy A4-es lapra, de akár posztert is készíthetünk egymáshoz pontosan illeszkedő 9 db papírlapból.
 
A faxokat kezeljük közvetlenül a PC-ről anélkül, hogy fel kellene állnunk a munkahelyünkről. A beérkező faxok azonnal megjelennek a számítógépen, ki sem kell nyomtatni őket feleslegesen (újabb fák menekültek meg az esőerdőnkben). Ha pedig mi küldenénk egy faxot valakinek, akkor sem kell előbb nyomtatni és utána a faxba tenni a papírt, hanem minden elektronikusan történik. Az elektronikus faxolás előnye, hogy a faxok archiválhatóak, rendezhetőek és könnyen visszakereshetőek a PC merevlemezén. Csökkennek a papír- és toner költségek az irodában.