Minimalista külső HDD: Samsung Story

Kiss Ádám Zoltán, 2010. március 20. 19:12

Egyszerű, minimalista designba épített külső merevlemez 1, másfél és 2 TB tárolókapacitással. A továbbfejlesztett adatvédelemmel biztonságosan őrzi a rá bízott, értékes adatokat, telepítése gyors, használata egyszerű és környezetbarát.

A Samsung Story 3,5”-os külső merevlemeze pont azoknak jó, akik már nem férnek el a gépükben a tengernyi adattól és a lakás is kicsi már a sok DVD lemeznek. A Story-t csak csatlakoztatjuk az USB porthoz és már használhatjuk is. Természetesen aki türelmetlen, annak az eSata csatlakozós változatot találták ki. A kimásolt adatok biztos fontosak is, hiszen ezért másoltuk ki őket. A Story Station vigyáz is rájuk, a Samsung Auto Backup és a Samsung SafetyKey funkciókkal. Azokat a fájlokat, amelyeket nem szeretnénk, ha mások is megnyithatnának, másoljuk a SecretZone által titkosított virtuális meghajtóra. A Samsung külső merevelemez a biztonságon felül energiatakarékos is. Öt perc tétlen várakozást követően automatikusan készenléti üzemmódba kapcsol.
 
 A Samsung érezhetően nem szeretne feltűnősködni a Story-val, a készülék minimális design elemeket tartalmaz, ennek ellenére a szürke festés és a skarlát színű kábelkimenetek vonzzák a tekintetet, a szálcsiszolt alumínium ház a ventilátorral együtt megóvják a merevlemezt a felmelegedéstől, egyenletes, kellemes hőmérsékletet biztosítanak számára. A klasszikus egyszerűséggel megalkotott forgatógomb a nagymamánk korabeli asztali rádiók ki-be kapcsolóját idézi, megjelenésében és funkciójában egyaránt. Az alatta levő kis LED jelzi, hogy a Story éppen bekapcsolt állapotban van-e. A Samsung Story Station USB 2.0-ás kivitelben 1 és másfél terás, eSata csatlakozóval ellátott modellek pedig 1 és 2 TB tárolóhellyel kaphatók.