Tízből kilenc fiatal az interneten keres megoldást problémáira

MTI Sajtóadatbank, 2010. március 22. 09:11

A 25 év alatti fiatalok közül tízből kilenc az interneten keres megoldást problémáira ahelyett, hogy szüleihez fordulna segítségért - derül ki egy friss brit felmérésből.

A Maximiles piackutató és a Get Connected brit segélyvonal ezerfős mintán készült felméréséből kiviláglik, hogy a fiataloknak mindössze egyharmada beszéli meg problémáját édesanyjával, miközben az apákhoz a fiataloknak csupán 20 százaléka fordul segítségért.

 A 25 év alattiak elsősorban a barátaikkal beszélik meg problémáikat, a válaszolók 42 százaléka erre a célra a személyes találkozókat részesíti előnyben - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap online kiadásában (www.telegraph.co.uk).

 A tanulmány szerint több mint fele azoknak a fiataloknak, akik az interneten keresnek megoldást gondjaikra, gyakorlatilag nyugtalanabbak lettek a talált információktól, ráadásul a világhálóhoz fordulóknak mindössze egyötöde ellenőrizte más forrásból is a kapott eredményt.

 Andrew McKnight, a segélyvonal felügyelő testületi elnöke szerint a felmérés eredménye alapján szükség van az internetes találatok ellenőrzésére, mert számtalan eset mutatja, hogy a weben elérhető tengernyi információ csak súlyosbítja a fiatalok aggodalmait személyes problémáikkal kapcsolatban.

 A brit fiatalok 24 százaléka, azaz csaknem minden negyedik nem tudja, hogy kihez fordulhat segítségért érzelmi vagy társas kapcsolati problémáival. Ez az arány 2006-ban mindössze 10 százalék volt.