Portál készül közigazgatási tudásmegosztási fókusszal

Kovács Attila, 2010. március 23. 16:51

Ma mutatták be a a március végére elkészülő Elektronikus Közigazgatási Tudásportált (EKT). Sajnálatosan a portál funkcióit még nem lehetett kipróbálni, a szolgáltatás a határidőt követően állítólag 2-3 héttel később, április hónapban indul.

A célja szerint e-közigazgatási kultúrát terjesztő portált a hagyományos honlap funkciók mellett a következő interaktív szolgáltatásokkal "töltik fel": e-learning, e-tanácsadás, navigációs és keresési lehetőségek, többdimenziós tudástérkép. A portál célcsoportja a teljes hazai közigazgatás, de a honlapot a tervek szerint a nagyközönség számára is megnyitják. A várható tartalmak között lesznek: hírek, csemegék, aktualitások, stratégiák, pályázatok, projektinfomációk, szoftverletöltési lehetőségek. A funkciók között lesz egy tízezerrekordos tudástérkép, elektronikus közigazgatási tanácsadási információk, fórum, best practices, avagy bevált gyakorlatok műhelye, és 10 darab e-learning modul. Az áprilisi néhány hetes tesztelést követően a portál az etudasportal.gov.hu címen érhető majd el (a pontos indulási dátumot állítólag a Magyarország.hu közli majd).

Az EKT az Európai Unió Európai Szociális Alapja és a magyar kormány társfinanszírozásával valósul meg, összesen bruttó 145,8 millió forint értékben. A vissza nem térítendő EU-támogatás mértéke 85%, 5 évig szóló projekteredmények portálfenntartási összege 10%-ot tesz ki.