Oracle: vége a válságnak

forrás Prim Online, 2010. március 27. 07:08

Az Oracle Corporation bejelentette, hogy 2010-es pénzügyi évének 3. negyedévében a GAAP szerinti teljes árbevétel 17%-kal 6,4 milliárd dollárra, nem GAAP szerint számítva 18%-kal 6,5 milliárd dollára nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Az informatikai óriás 2010. január 26-án befejezte a Sun Microsystems felvásárlását. Ennek hatását kizárva a GAAP szerinti teljes árbevétel 7%-kal nőtt. Az új szoftverlicencekből származó árbevétel GAAP szerint 13%-kal nőtt, a Sun hatását kizárva 10%-kal növekedett.

Az Oracle elnöke, Safra Catz szerint: „a Sun integrációja jobban halad, mint amire számítottunk. Meggyőződésünk, hogy a Sun jelentősen hozzá fog járulni az egy részvényre jutó eredményhez a negyedik negyedévben, valamint el fogja érni a jövő évre kitűzött jövedelmezőségi célokat.” „Az Exadata adatbázisgép az Oracle történetének leggyorsabban növekvő terméke.” – mondta el az Oracle elnöke Charles Phillips. Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója hozzátette, hogy az Oracle minden negyedéveben hatalmas piaci részesedést szerez meg az SAP-től, mely idei évének legutóbbi negyedévében 15%-os csökkenést produkált, míg az Oracle üzleti alkalmazásokból származó bevétele 21%-kal növekedett.