A legveszélyesebb kulcsszavak

Genda Csongor Zoltán, 2010. március 28. 10:17

A McAfee felmérése szerint a Bearshare a legveszélyesebb keresési kifejezés, ugyanis a legtöbb manipulált weboldal erre a keyword-ra jelenik meg.

Az utóbbi időben a hackerek előszeretettel alkalmazzák a SEO-technikákat, hogy felhozzák fertőzött honlapjaikat a sok látogatót generáló kifejezésekre. A McAfee átfogó kutatást végzett a témában, és megállapították, hogy a Bearshare nevű P2P-kliensre kidobott találatoknak közel a fele veszélyes az internetezőkre nézve. A második legnagyobb kockázatot jelentő keyword 42%-kal a Screensaver. Korábban a felnőtt tartalmú oldalakkal kapcsolatos kulcsszavakra való rákereséstől óvták a szörfölőket a biztonságspecialisták, újabban azonban csupán ezek 9%-a tartalmaz kártéküny kódokat. Meglepő eredmény, hogy a Digital Music keyword-ra kiadott találatoknak is a 19%-a fertőzött honlapra vezet.
Éppen ezért a szakemberek azt javasolják, hogy csakis rendszeresen frissítette böngészőkkel és vírusirtó programokkal merészkedjenek az internetezők a világháló rengetegébe.