Kamera, fényképezőgép és SD dokkoló iPadhez

Kiss Ádám Zoltán, 2010. március 29. 19:41

Az Apple táblagépének kamerákhoz, fényképezőgépekhez csatlakoztatása végre egyszerűen és közvetlenül, számítógép kihagyásával is lehetséges lesz a dokkolószett megjelenésével.

Amikor az iPad bejelentésre került, akkor a digitális életmódhoz olyannyira szorosan hozzátartozó eszközök csatlakoztatási lehetőségéről valahogy kevés szó esett. Időközben számos hardveres kiegészítő megjelent, ám a legkézenfekvőbb dokkolók máig nem kerültek fel az Apple kiegészítőinek listájára. Ez pedig azt jelentette, hogy csak bonyolult módon, egy fölösleges közbeiktatott egységen keresztül, jellemzően noteszgéppel, vagy számítógéppel juttathattuk csak fel képeinket, videóinkat a hordozhatóságra kihegyezett iPadre. A készülék tiszta vonalainak megőrzése érdekében lemaradt csatlakozófelületek hiányát orvosolja most egy két egységből álló kit.

Az egyik dokkoló az USB kapcsolatra kiépített kamerák és fényképezőgépek közvetlen rácsatlakoztathatóságát biztosítja. Ha azonban már várni kellett, cserébe egy másik egységet is kapunk, egy igen praktikus SD kártya dokkolót, mellyel a videó- és képrögzítésre használt kártyákat közvetlenül a gépre dughatjuk. A szett ténylegesen várhatóan április végén jelenik meg a boltokban, legalábbis az Apple tervei most így szólnak. A kettős dokkolóért 29 dollárt fognak majd elkérni, ami egyáltalán nem kifizethetetlen, ám az elemzők szerint mégis túlárazott ahhoz képest, hogy két egyszerű illesztőegységről van szó.