Tizenharmadik Projektmenedzser Fórum

Kovács Attila, 2010. március 31. 06:27

2010. április 8-án tizenharmadszor tartják meg a Projektmenedzser Fórumot, amely a magyarországi projektmenedzserek hagyományos évi szakmai tapasztalatcseréje, ahol lehetőség nyílik a kapcsolatépítés mellett a különböző iparágak elmúlt évekbeli jelentős projekttapasztalatainak és a jövőbeli projekttervek megismerésére.

Az idei fórum kiemelt figyelmet fordít az innovációs projektek kritikus kérdéseinek bemutatására, innovációt támogató projektmenedzsment-specialitásainak és lehetőségeinek bemutatására, a kis-és középvállalatok (kkv) projektmenedzsment-jellemzőinek megismerésére, a projektmenedzsment-kultúra fejlesztési lehetőségeinek bemutatására; a projektek emberi erőforrást érintő kihívásainak bemutatására (virtuális projektszervezetek, a csoportstílus, mint hatékonyságjavító tényező, különböző generációk együttműködési elvárásai), új megoldások lehetőségére és alkalmazásuk felelősségére.
 
Az elhangzó előadásokban bemutatásra kerülnek a projektben érdekeltek kompetencia fejlesztésének lehetőségei, a projektek sikerét meghatározó érdekeltek feladatai, felelősségei, a projektmenedzsment vállalati/intézményi működését támogató módszertanok és támogató eszközök.

A fórumon kerül bemutatásra a projektmenedzsment magyarországi helyzetét felmérő kérdőíves kutatás eredménye. A kutatás kitér a projektek számának várható helyzetére, az üzleti lehetőségek változására. A fórumon kerül kilencedik alkalommal átadásra „Az Év Projektmenedzsere" díj. A díjat ez évben Mahler Gusztáv ügyfélszolgálati igazgató (Magyar Telekom Nyrt.) érdemelte ki „Optika projekt, a Magyar Telekom szélessávú internet fejlesztési programja (2008. október-2009. december 31.)” vezetésében bemutatott kiemelkedő projektmenedzseri felkészültségéért. Az SZB egyhangú szavazással a fődíj mellett két különdíj kiadásáról döntött: Móra Krisztina projektvezető szakértékesítőnek (IQSYS) és Puskás zoltán senior szakértőnek (Magyar Telekom), kiemelkedő szakmai és projektmenedzseri tudásuk és képességeik elismerésére különdíjat adományoz.