Még karcsúbb a Samsung új döntött optikás kamerája

Kiss Ádám Zoltán, 2010. március 31. 06:40

A vállalat az SMX-C20UN modell esetében továbbvitte a már korábban kipróbált kézkímélő döntött elhelyezésű optikát, ám karcsúbbá és olcsóbbá tette elődeinél.

A Samsung nem is olyan régen adta ki első nem teljesen frontális optikával szerelt videokameráját. Az elképzelés lényege, hogy ugyan rövid kipróbáláskor ez nem tűnik fel, de valójában a hosszú használat során könnyen megterhelheti a csukló izületeit, hogy természetellenes szögben kell tartanunk az eszközt. Ennek a problémának a feloldására találták ki a döntött rendszert, mely a jelek szerint a vásárlók szívébe is belopta magát, mivel az első ilyen modellek után nem visszakozott a cég. Olyannyira így van ez, hogy legújabb termékük, a SMX-C20UN is folytatja a megkezdett sort, ám mégis kínál újításokat.


Legelőször is a korábbi szinte teljesen kerek, csőszerű felépítést kissé tojásdad metszetűvé alakították át, ezzel még kisebb lett a kamera. Az SDHC kártyára rögzítő eszköz 1/6 inches CCD szenzort kapott 680 ezer pixeles felbontással, az optikai zoom 10x-es átfogású, de a szoftveres lehetőségeket maximálisan kihasználva további 1200x-es digitális zoom is rendelkezésünkre áll, ám ennek használata természetesen minőségromlással jár. Az LCD megjelenítő a kamera oldalán kapott helyet, és egy 2,7 inches, 320 ezer pixeles egységről van szó. A 25 fokban megdöntött optikával szerelt gép a modern H.264 kodeket használja, és telepítő CD nélkül is kommunikál gépünkkel, azonnali feltöltést biztosít a videomegosztó portálokra, ehhez képest ára sem magas, mindössze 199 dolláros irányáron kerül majd a boltokba.