Vadászgörényekkel fektetik le a szélessávú internet kábeleit

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 2. 11:06

Különlegesen idomított vadászgörények segítségével fekteti le vidéken a szélessávú internet kábeleit egy brit szolgáltató - jelentette csütörtökön internetes honlapján a The Daily Telegraph; az MTI által is közreadott hírt a brit napilap később április elsejei tréfának nevezte.

A brit napilap szerint a Virgin Media immár több mint egy éve használja az állatokat a kábelfektetéshez, de csak most mutatta be a módszert a sajtónak. A vadászgörényekre feladtak egy csipet tartalmazó mellényt, amely kimutatja a vezetékben keletkezett törést
vagy meghibásodást. A módszer nagyban segíthet a szélessávú netezésben jelenleg fehér foltnak számító területek lefedésében és a falvak és a városok között kialakult "digitális szakadék" áthidalásában.

"A vadászgörények már több évszázada az ember segítőtársai. A rejtekhelykereső ösztönük miatt alkalmazzuk őket, valamint azért, mert vékony és hosszúkás testfelépítésűek, kíváncsiak és be tudnak hatolni a résekbe. Eleinte nem vertük nagydobra a kísérleteinket, előbb felmértük, mennyire alkalmazhatók tevékenységünkben a vadászgörények, s csak azután hoztuk nyilvánosságra, hogy hogyan dolgozunk" - idézte Jon Jamest, a Virgin Media szélessávú szolgáltatásának igazgatóját a lap.

A brit napilapok csütörtökön jó néhány április elsejei tréfával szórakoztatták olvasóikat.

A Daily Mail azt adta hírül, hogy a brit autóklub ezentúl jóval gyorsabban érkezik a lerobbant kocsikhoz, mivel szerelői valósággal repülnek a hátukra szerelt lökhajtásos puttonynak köszönhetően. A rakétaembert az autóklub furgonja lövi ki, annak is a hátulja. Onnan röppen a szerelő, majd pedig a célra irányítja magát és becsapódik - aki ezt elhiszi.

A The Daily Mirror és a Daily Express azt írta, hogy II. Erzsébet brit uralkodó utazási kiadásai csökkentése érdekében az easyJet fapados légitársasággal utazik. A cikkel együtt megjelent fotón látható, amint a királynő felszáll a légitársaság egy repülőgépére.

A The Independent azt adta hírül: birtokába került egy tanulmány arról, miszerint az Európai Nukleáris Kutatóközpont (CERN) vizsgálja annak lehetőségét, hogy a második nagy hadronütköztetőt a londoni metró egyik vonalán, a Circle Line-on akarja kialakítani.

A The Sun című brit lap büszkén tudatta, hogy sikerült megjelennie a világon elsőként "ízl(el)ésesen". Az ízre kíváncsiaknak hagyott egy kis üres felületet, rajta felirattal: "ITT NYALJA!" A lap kérte olvasóit, hogy tippeljék meg, mire hasonlít az íz.

Pártrokonszenvet tükröző színekben kínálta híres emblémáját a brit BMW-tulajdonosoknak a csütörtöki brit lapokban megjelent hirdetéseiben a patinás bajor autógyár, tekintettel a közelgő nagy-britanniai választásokra - valamint április 1-jére.

A fél újságoldalt megtöltő színes reklámfotókon pirosban, kékben és sárgában - vagyis a kormányzó brit Munkáspárt, az ellenzéki Konzervatív Párt és az örök harmadik Liberális Demokraták színeiben - pompáztak a jelvény belső körét kitöltő, hegyükkel érintkező
háromszögek. A cég a hirdetésében közölte: a választások közeledtével lehetőséget akar adni a brit BMW-seknek, hogy politikai nézeteiknek megfelelően "testre szabják" autójukat.

David Beckham brit focisztár az ausztrál válogatottba készül - ezt már az ausztrál ABC sajtóorgánum kürtölte világgá - ugyancsak április elseje szellemében.

További ausztrál vívmány, hogy végre sikerült kifejleszteni az emlékező tollat. Ha valaki elveszti bevásárlócetlijét, semmi baj, a toll úgyis megjegyezte, mit írtak vele korábban. A tollat feltaláló cég valóban gyárt tollakat. Neve Artline. Tavaly ellophatatlan, illetve mindenhol meglelhető tollat fejlesztett ki: nyomkövetős mikrocsippel látta el.