Új weboldal, húzónevek a Hegyalján

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 2. 17:06

A még mindig az egyik legolcsóbb és leghangulatosabb vidéki nagyfesztiválként számon tartott Hegyalja idén új weboldallal, szerteágazó közösségi oldalakkal és húzónevekkel jelentkezik.

A fesztivál idén minden korábbinál előbb és nagyobb lendülettel kezdte az évet. A bejáratott iwiw, Facebook, Twitter, tumblr, MySpace és Zizz oldalaik, valamint YouTube csatornájuk mellett a saját oldaluk is teljesen átalakult. Ahogy a szervezők megfogalmazták: „A megújult honlap olyan, mint az ideális szupermodell: szemrevalóan dögös, mégis pofonegyszerűen kezelhető. És van benne anyag. Mármint hasznos tartalom friss-ropogós hírekkel a fesztiválról, a jegyekről, na és a helyi népszokásokról, úgymint a szállásról, az idejutásról, a vadító éjszakákért jogosan felelősségre vonható tokaji borokról és a beszédesen veszélyes pálinkákról.”

Hamarosan megtekinthető az oldalon az elmúlt évtized tokaji bulijain készült legjobb fotó- és videódokumentáció is, és egyre kerülnek fel a jegyekkel és a fellépőkkel kapcsolatos információk is. A Budapest Bártól kezdve a Csík Zenekaron át egészen a klasszikus Tankcsapdáig a hazaiak sem maradnak ki a július 14-től 18-ig tartó eseményből, de a Roots Manuvát vagy a Herbaliser-t kedvelők sem csalódnak majd.

A legnagyobb esemény azonban minden bizonnyal az 1975 óta valóban töretlen sebességgel a metállá gyorsított rock n’ rollban utazó, a megtisztelő, világ egyik legbunkóbb zenekara címet is kiérdemlő Motörhead koncertje lesz, a nem kevésbé megtisztelő, a világ egyik legrondább frontembere státuszt birtokló Lemmy Klimster vezetésével. Aki négy évvel ezelőtt látta őket ugyanitt, tudja, milyen elsöprő élmény volt fellépésük, és a hírek szerint maga a zenekar is szerette volna az újrázást. Mindenestre Mr. Klimster - 35 éves pályafutás helyett inkább bemutatkozó diákzenekarra emlékeztető - egyszerű és tömör koncertnyitó mondata sokakban idéz fel kellemes emlékeket: "Mi vagyunk a Motörhead és rock n' roll-t játszunk".