Red dot és iF formatervezési díjakat nyertek az LG telefonok

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 3. 18:11

Az LG két mobiltelefonját red dot elismeréssel tüntették ki, nem sokkal azután, hogy a vállalat készülékei hét díjat is magukénak mondhattak az iF formatervezési díjátadón.

Különösen sikeresnek bizonyult a Black Label sorozat negyedik tagja, az új LG Chocolate BL40, mely 4 inch széles, nagyfelbontású, teljes érintőképernyőjével hívja fel magára a figyelmet, valamint az LG Mini GD880, melynek karakteres fémbetétei, gombok nélküli előlapja és a 16:9 képarányú 3,2 inches érintőképernyője hangsúlyozzák a telefon letisztult megjelenését. A két készüléket mindkét szervezet egyaránt díjazta. Az LG további öt díjnyertes mobiltelefonja az LG GD900 Crystal, az Android operációs rendszerű LG GW620, a LG GD910 karóratelefon, továbbá az Amerikában elérhető LG LX610 Lotus2 és az LG SV800 Lollipop.

A formatervezési világ egyik legnagyobb termékfejlesztési megmérettetésének tartott red dot, valamint az egyik legrégibbnek számító iF díj rangját a szigorú feltételek és elbírálási folyamatok adják. A különböző kategóriákba sorolt több mint 6000 nevezéssel a red dot Design Award világszerte az egyik legismertebb és legnevesebb formatervezési díj. Az Essen Design Zentrum Nordrhein Westfalen 1955 óta minden évben kiválasztja a formatervezés terén kiemelkedő minőséget alkotó munkákat, a díjnyertes termékeket pedig egy kiállításon mutatja be. Az 1954-ben alapított német iF kommunikációs díj több mint 50 éves múltra és hagyományra tekinthet vissza. Egy világhírű tervezőkből álló szigorú minősítőbizottság évente egyszer alaposan megvizsgálja a jelentkezőket abból a szempontból, hogy a biztonsági és környezetbarát szempontokat hogyan integrálták a terméktervezés folyamatába. Az LG 2003 óta minden évben sikeresen szerepel a red dot, 2005 óta pedig az iF díjátadón. Tavaly az előbbin az LG Secret KF750 mobil és a 3G-kompatibilis LG GD910 karóratelefon, míg az utóbbin az LG Renoir KC910 telefon kapott elismerést.