Samsung R és N sorozatú noteszgépek

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 4. 17:31

Az R széria kiemelkedő mobil teljesítményt és szórakozást kínál, az N sorozat a kicsi és formatervezett, hosszú üzemidővel rendelkező gépre vágyók számára készült.

A Samsung hordozható gépek két nagy családot alkotnak. A notebook kategóriát az R széria képviseli, a miniket pedig N szériának hívják. A Samsung R notebookok úgy készültek, hogy sokféle igénynek megfeleljenek, miközben kiváló teljesítményt és a multimédiás szórakozás széles skáláját is nyújtják egyben. A divatos és mind emellett masszív külső borítás egy asztali gépek teljesítményével vetekedő belsőt takar. A Samsung N netbookok fejlett műszaki megoldásokat tartalmaznak és a kimagaslóan magas akkumulátor üzemidő a mozgás szabadságát biztosítja.
 
Samsung R széria
 
A Samsung R580 Touch of Color elnevezésű design-ja kihangsúlyozza, hogy milyen teljesítményre is képes a gép. A 16:9-es szélesvásznú HD képernyő a gazdaságos LED megvilágítással újfajta képminőséget produkál. Az éjszakai mozizást könnyíti meg az érintőpad finom megvilágítása. A nappali munka során az elfáradt kezeket kíméli az alacsony profilú billentyűzet és a 17 gombos, különálló numerikus klaviatúra. A DDR3 memória támogatásával pörgő Core i5-ös processzorral a legújabb játékokból ki tudjuk hozni a maximumot a továbbfejlesztett és 1 GB dedikált memóriával rendelkező nVidia GeForce 330 M grafikus kártyával. Az energiatakarékos 40 cm átmérőjű képernyő minden színt, árnyalatot és részletet megjelenít. A burkolat stílusos és szilárd, megóvja a gép érzékeny alkatrészeit az ütődésektől és a rázkódásoktól, a felület kialakítása csökkenti a karcolódások és az ujjlenyomatok által hagyott szépséghibák kockázatát. A csúcskategóriás R580-as mellett a megbízható, különböző mintázatú R528-as, vagy a prémium, fekete-vörös, gyémántmintás R530-as modelleket is kínálja a gyártó.
 
Samsung N széria

 
A kis gépeket magunkkal vihetjük bárhová, a szállítás, a használat során azonban sokféle ütés vagy rázkódás érheti őket. Az egyedi mintázatú védőbevonat az ujjlenyomatokkal és a véletlen karcolásokkal szemben az N sorozat esetében is megőrzi a netbook eredeti szépségét. A merevlemez szenzora érzékeli, ha túl nagy sebességű az elmozdulás, és azonnal készenléti állapotba helyezi a meghajtót. A hatcellás akkumulátor az átlagosnál jóval tovább bírja a felpörgetett használatot. Tölthetünk fotókat le és fel a neten, emailezhetünk, chatelhetünk és aludhatunk is, mindez beleférhet egyetlen feltöltésbe anélkül, hogy leállna a gép, nyugodtan indulhatunk hosszú útra vagy egész napos kirándulásra. Az akkumulátort a tükröződésmentes és energiatakarékos LED képernyő is kíméli, a képet akár nappali fények mellett is, szemünk erőltetése nélkül is láthatjuk, mozizhatunk éjjel-nappal. Több szín és számos kiépítettség között választhatunk, de a lényeg az N sorozat esetében a műszaki megbízhatóság.