A Lenovo megveszi a Palmot?

Milkovits Gábor, 2010. április 8. 07:40

Internetes hírforrások szerint a kínai Lenovo PC-gyártó megvenni készül a mostanában Pixi és Pre érintőképernyős okostelefonjairól ismert, néhai PDA-gyártó amerikai Palmot.

A hírek azután keltek szárnyra, hogy a Palm ismét a vártnál rosszabb üzleti eredményről volt kénytelen beszámolni az elmúlt negyedévre vonatkozóan. Éppen emiatt egyes elemzők szerint az értesülés most is inkább olyan pletyka, mint a céget a Nokiával hírbe hozó tavalyi híresztelések, amelyek valószínűleg a részvényárfolyam feltámasztását szolgálták. Ennek ellenére egyetértés van abban, hogy az amúgy értékes technológiai háttérrel rendelkező cégnek tőkeerős partnerre lenne szüksége ahhoz, hogy talpon maradhasson a kiélezett okostelefonos piacon, ahol az iPhone és az Android készülékek mellett mostanában nemigen terem másnak babér, legalábbis ami a mezei fogyasztói szegmenst illeti.

Pedig az amerikai gyártó saját, Palm WebOS operációs rendszerét, illetve az új, érintőkijelzős készülékeket általában dicsérik a szakemberek. Kulcsfontosságú lenne azonban, hogy a platformhoz megfelelő választékban legyenek letölthetők praktikus alkalmazások, ami többek között oly sikeressé tette az iPhone-t és az Android egyik alappillére is egyúttal.