Mától az iWiW-en is lehet csiripelni

forrás Prim Online, 2010. április 8. 18:54

Az április 8-tól megnyílt iWiW Kapuban legelőször ún. Csiripeket lehet majd továbbítani és megosztani. Így a Turulcsirip, a legnagyobb hazai Twitter site csatlakozik elsőként az iWiW rendszeréhez. Ezt követi hamarosan a Netpincér rendszere.

A hazai fejlesztők szerda esti, önszerveződő Meetup mini-konferenciáján jelentették be az iWiW és a Turulcsirip (Blogter) munkatársai, hogy az április 8-tól megnyíló iWiW Kapuban legelőször csiripes üzeneteket lehet majd továbbítani és megosztani.

Az iWiW Kapu várja a külső közösségi rendszerek, website-ok csatlakozását.

Tóth Benedek, a Turulcsirip vezetője elmondta, hogy ezt követően a csiripeket, azaz mikroüzeneteket publikáló felhasználók egyszerűen beállíthatják, hogy az üzeneteik párhuzamosan a Twitteren, iWiW-en egyszerre jelenjenek meg. Illetve az iWiW-es felhasználók is kapcsolódhatnak a Csirip üzeneteihez, rendszeréhez. Ezzel a Csirip jelenlegi napi 40 ezres rövidüzenet száma várhatóan tovább növekszik.

A Csiripen a napokban futott le az első fizetős mikroüzenet reklám. A Szponzorált Retweet-et legelőször a T-Mobile rendelte meg és a formátum lényege, hogy a csirip, azaz rövid üzenet folyamba bekerülve és „lemozogva” jelenik meg minden csiripes felhasználónak. A rövid szöveges, ám feltűnő reklámüzenet így a napi üzenet folyam részeként, integrált üzenetként jelenik meg. 

A hirdetési forma újszerűségét az adja, hogy a Twitteren jelenleg nem lehet hirdetni. Viszont így a hazai hirdetők elérhetik a magyar Twitter, a Csirip folyamatosan bővülő táborát.