Letölthető a Firefox Lorentz bétája

Genda Csongor Zoltán, 2010. április 10. 15:11

A Mozilla kiadta a Lorentz kódnéven fejlesztett Firefox első béta változatát, melynek hatalmas előnye, hogy jelentős mértékben csökkenti a böngésző lefagyásának a lehetőségét.

Akárcsak az Internet Explorer esetében, úgy a Firefoxnál is számos esetben a telepített kiegészítők tehetők felelőssé az összeomlásért, ezen kíván változtatni az alapítvány az Out of Process Plugins funkcióval, melynek lényege, hogy különválasztja a browser motor és a bővítmények működését.

A Lorentz-fejlesztés alapjait a Firefox 3.6.3 képezi azzal a különbséggel, hogy az új szoftver már nem egyszerre kezeli a böngészőt és a kiegészítő elemeket. Ez azt jelenti, hogy ha az olyan PlugIn-ok, mint a Flash, Quicktime vagy a Silverlight felmondják a szolgálatot, akkor ez nem vezet a Firefox összeomlásához, mivel a szoftver a browsermotortól függetlenül kezeli az AddOn-okat, és megpróbálja újraindítani azokat, közben pedig zavartalanul szörfölhetnek tovább a felhasználók.

A végleges verziót május 4-re ígéri a vállalat, amely a Firefox 3.6.4 formájában fog majd megjelenni. A béta változatot a Letöltés.com-ról tölthetik le az érdeklődők.