Megújult formában, új tartalommal jelentketik a Mindentudás Egyeteme

forrás Prim Online, 2010. április 15. 17:36

Szeptembertől új formában és új tartalommal jelentkezik a nagy sikerű előadás- és televíziós sorozat. A sorozathoz kapcsolódóan megújul a Mindentudás Egyeteme honlapja is.

A tervek szerint 48 adásból álló műsorsorozat 16 tudományterületet mutat be. Az új elgondolások szerint egy-egy témáról három - egymással összefüggő - részből álló televíziós adás készül. A korábban is nagy érdeklődéssel kísért egyetemi előadás jellegű részt követően egy-egy téma felkért szakértői kerekasztal-beszélgetésen vitatják meg az előadásokban felvetett szakmai kérdéseket és azok társadalmi vonatkozásait. A kutatási eredmények gyakorlati hasznosításáról pedig dokumentumfilm-szerű műsorban tájékozódhat a nagyközönség. A hét hónapon át tartó műsorfolyamot kéthetes sugárzási ciklusokban követhetik a nézők a Duna Televízión. Az adások időpontjáról plakátokról, tájékoztató kiadványokból, televíziós előzetesekből és a program honlapjáról értesülhetnek az érdeklődők. A programok egy részét vidéki egyetemi városokban rögzítik, így több nemzetközi hírnevet szerzett tudományos műhely is bemutatkozik a Mindentudás Egyeteme új sorozatában.

A sorozathoz kapcsolódóan megújul a Mindentudás Egyeteme honlapja is. Nemcsak az előadások és az azokat kiegészítő háttér-információk jelennek meg és tölthetők le szeptembertől, de az új portál nagyobb mértékű interaktivitást tesz majd lehetővé. A Mindentudás Egyeteme 2.0 adásait interneten hozzáférhető elektronikus tananyag egészíti ki, amely nélkülözhetetlen segítség lehet középiskolai tanárok, diákok, felvételizők számára.

Az előadásokat az érdeklődők továbbra is ingyen látogathatják, amennyiben a www.mindentudas.hu internetes oldalon előzetesen jelentkeznek.