Gyorsabb PEN fényképezőgépek az új firmware-rel

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 15. 18:13

Az Olympus retro külsejű PEN fényképezőgépeinek teljesítményét új firmware verzióval növeli. A frissítés mindegyik PEN modell esetében az automatikus élességállítás műveletét gyorsítja.

Az E-P1, E-P2 és E-PL1 PEN fényképezőgépek használói az állóképek felvételénél élvezhetik a gyorsabb automatikus fókuszálást. Az E-P1 és E-P2 esetén ugyanakkor a frissítés az új E-PL1-nél megismert sebességű és pontosságú témakövető autofókusz funkciót biztosít filmfelvétel közben. Így mindhárom fényképezőgép képessé válik az Olympus új ’MSC’ (Movie and Still Compatible) objektívek képességeinek teljes kihasználására. Az új objektívek tervezésekor az elsődleges szempontok között szerepelt a gyors, pontos és csendes automatikus élességállítás – például az M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6 és az M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm 1:4.0-5.6 esetén.
A frissítés lehetővé teszi az E-P2 és E-PL1 használói számára a menü és a felvett képek megjelenítését a kijelzőn – a VF-2 elektronikus kereső csatlakoztatása esetén is.

Letöltési útmutató
Az Olympus a fényképezőgép és az objektívek egyszerre történő frissítését ajánlja. A frissítés elvégzése előtt a Firmware frissítő alkalmazás letöltése és telepítése, a fényképezőgép és a számítógép USB kábellel történő csatlakoztatása, majd az instrukciók követése szükséges. Az Olympus digitális fényképezőgép frissítő alkalmazás letölthető innen.

Az új firmware 2010. április 22.-től, közép-európai idő szerint hajnali három órától tölthető le az Olympus weboldalairól.