HP Mini 210-es netbookok átlag fölötti tudással

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 17. 18:05

A Mini 210-es netbookokban a kis méret ellenére szinte minden benne van, amire egy átlagos laptoptulajdonosnak szüksége lehet, ráadásul három színben is elérhető.

A HP Mini 210-esek is kicsik, alig 3 cm vastagok és a 10 colos kijelző miatt alig 26 cm az átmérőjük. Könnyűek, de az 1,22 kg-os súlyuk ellenére az akkumulátoruk hosszú-hosszú órákig biztosítja számunkra például az internetezést a szabadban. Minden téren hű társunk, ha ki szeretnénk kapcsolódni egy kicsit, vagy van néhány óra, amit kellemesen akarunk eltölteni, például egy hosszú út során, vagy egy unalmas óra alatt az egyetemen. Multimédiás tudása zenehallgatásra és filmnézésre kiválóan alkalmas, de cseveghetünk  is az ismerőseinkkel a webkamera és a mikrofon segítségével. A PDA-knál vagy okostelefonoknál sokkal kényelmesebb, a hagyományos laptop billentyűk méretét 93 százalékosan megközelítő klaviatúra mellett az HP által kattintó táblának keresztelt tapipad egyszerre több érintést is felismer, amelyekkel a vezérlőfunkciók számos variációját kapjuk. Az adatokat a három USB kapu mellett Bluetooth kapcsolaton, SD, MM, MS és xD memória kártyán mozgathatjuk.

A HP Minik a Windows 7 Starter operációs rendszerrel kerülnek forgalomba. Az Intel ATOM N450-es processzor 1 GB DDR2 667-es memóriát kapott társnak. Egy további bővítő hely áll rendelkezésre a memória megnöveléséhez. Az adatokat és programokat egy 250 GB-os SATA merevlemezen tárolhatjuk. A 1024 x 600 pixeles képernyőt Intel GMA 3150-es hajtja meg. A képet HDMI csatlakozón át küldhetjük egy külső megjelenítőre. Egy sor exkluzív szoftvernek köszönhetően minden kötöttség nélkül férhetünk hozzá zenéinkhez, fotóinkhoz, videóinkhoz vagy dokumentumainkhoz. A mailjeink elolvasásához még az operációs rendszer betöltését sem kell megvárnunk, a HP QuickWeb megnyomásával néhány másodperc múlva már szörfözhetünk is a weben. Az otthoni PC-n tárolt dokumentumainkat a QuickSync automatikusan szinkronizálja a Minivel, mindkét gépen mindig az aktuális változaton dolgozhatunk. A QuickConnect fájljaink biztonságos tárolását teszi lehetővé az automatikus back-up és szinkronizációs szolgáltatással. A QuickStream-mel úgy érhetünk el tartalmakat a HP Mini-vel az interneten, hogy a fájlokat át sem kell másolnunk. A HP QuickDrive virtuális tároló szolgáltatás 100 GB adatot is képes tárolni.