DLP: adatszivárgást gátló Check Pont megoldás

Kovács Attila, 2010. április 18. 10:07

A Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette legújabb, hálózat-alapú DLP megoldását (adatszivárgás elleni védelem), ami segít a vállalatoknak abban, hogy az adatszivárgás utólagos felismerése helyett az érzékeny információk védelmén alapuló megelőzésre kerüljön a hangsúly.

A Check Point DLP részletes biztonsági szabályzatokat kínál, miközben megtanítja a felhasználóknak az ilyen folyamatok alkalmazását. Check Point szerint DLP megoldása lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a szándékos és véletlen adatvesztéssel szembeni védelem mellett egységesen kezelhessék a biztonsági szabályzatokat és képezzék a felhasználókat.

A UserCheck technológia révén a vállalatoknak lehetősége van rá, hogy az alkalmazottakat egy pop-up ablak vagy egy e-mail figyelmeztesse, ha éppen veszély fenyegetheti a vállalati adatokat és egyben azonnali cselekvésre késztesse őket az adatvesztés megelőzése érdekében. A webre feltöltött vagy elektronikusan küldött fájlokat a Check Point új technológiáján alapuló MultiSpect megoldás kezeli. Ez a többfunkciós elemzés valamennyi adatfolyamot ellenőrzi és nagy pontosságú információval szolgál a felhasználók, az adattípusok és -folyamatok tekintetében. A Check Point DLP megoldása több mint 250 kipróbált és már bizonyított biztonsági szabályzatot is tartalmaz, ezzel lehetővé téve a vállalatok számára, hogy az első pillanattól kezdve, költséges szakmai szolgáltatások igénybevétele nélkül tudják biztosítani adataik védelmét.