Használd alkalmazásaidat virtualizálva: telepítés nélkül, bármilyen Windows operációs rendszeren

forrás Prim Online, 2010. április 18. 11:22

A Novell bejelentette alkalmazásvirtualizációs megoldásának legújabb verzióját, a ZENworks Application Virtualization 8-at, amely a továbbfejlesztett folyamatos letöltési funkciónak (streaming) köszönhetően akár 20-szor gyorsabban futtatja a virtuális alkalmazásokat a weben vagy egy központi fájltárolón keresztül.

A ZENworks Application Virtualization egyszerűbbé, olcsóbbá és gyorsabbá teszi az alkalmazások felügyeletét és kompatibilitásának tesztelését. A Gartner független elemző cég egy korábbi tanulmányában kimutatta, hogy a hagyományos alkalmazásokhoz képest a virtualizált alkalmazások tesztelése, csomagolása és támogatása 60 százalékkal kevesebbe kerül és így akár a teljes felügyeleti költségek 5-7 százaléka is megtakarítható. A Novell megoldása révén percek alatt virtualizálhatók a Windows-, .NET- vagy Java-alkalmazások, amelyet a felhasználók egy pendrive-on bárhová magukkal vihetnek, és bármilyen operációs rendszerrel rendelkező gépen kompatibilitási problémák nélkül, telepítés nélkül, biztonságosan futtathatnak.

A virtualizált alkalmazások ugyanúgy viselkednek, mintha az adott PC-n telepítve lennének, de az operációs rendszer, a rendszerleíró adatbázis és a futtatási környezetek változatlanok maradnak – ezért nem fordulhat elő alkalmazásütközés. Az alkalmazások előkészítésére és telepítésére fordított jelentős munkaidő nagy részét is megspórolhatjuk, ha virtualizált alkalmazással dolgozunk, amellett hogy a rendszer biztonságát sem veszélyeztetjük. A ZENworks Application Virtualization szorosan integrált a Novell ZENworks Configuration Management megoldással, ezért egyetlen egységesített életciklus-kezelési megoldás segítségével az összes fizikai és virtuális alkalmazás felügyelhető. A ZENworks Application Virtualization alkalmazástömörítést is kínál, amely opció segítségével még a régebbi ZENworks AXT-alapú alkalmazásokat is virtuális alkalmazássá alakíthatja át, valamint virtuális alkalmazásokhoz terjesztheti a javítócsomagokat, magától az alkalmazástól függetlenül.

A ZENworks Application Virtualization 8 legfontosabb újdonságai: