Smart Office: mobil + vezetékes internetkapcsolat + telefon

forrás Prim Online, 2010. április 19. 13:22

A Vodafone Smart Office néven egy olyan könnyen kezelhető készüléket fejlesztett ki, ami egyszerre képes a mobil és vezetékes internetkapcsolatot kezelni, az internetkapcsolatot több felhasználó között megosztani és akár még egy analóg telefonkészüléket is lehet hozzá csatlakoztatni. Ez az üzleti megoldás már elérhető néhány vállalati ügyfél részére, április 28-tól pedig hivatalosan is forgalomba kerül, akár havi 2.900 Ft-os előfizetési díjtól.

A Vodafone tovább bővíti a kis- és középvállalatoknak szánt termékek és szolgáltatások körét. A legutóbbi hűségnyilatkozat nélküli ajánlat után ezúttal egy olyan komplex irodai megoldással jelentkezik a vállalat, ami egyesíti a vezetékes és mobil internet előnyeit és kedvező hívásdíjakat biztosít minden irányban.

A Vodafone Smart Office az üzleti felhasználók körében eddig kiemelkedően vizsgázott. A mintegy 20 vállalkozást magában foglaló felmérés alapvető célja az volt, hogy a Smart Office hatékonyságát vizsgálja a legkülönbözőbb méretű és igényű üzleti előfizetők esetében. A készülék gyakorlati használata során bebizonyosodott, hogy egyszerre akár több helységben probléma nélküli Wi-Fi kapcsolatot tesz lehetővé, illetve hogy a mobil internetkapcsolat akár azonnali és tökéletes alternatívája lehet a vezetékes internetkapcsolatnak ez utóbbi meghibásodása esetén.

A Vodafone Smart Office amellett, hogy képes a mobil és vezetékes internetkapcsolat fogadására és az internetkapcsolat megosztására, a vezetékes kapcsolat esetleges megszűnése esetén azt is biztosítja, hogy a kapcsolatot azonnal és fennakadás nélkül irányítja át a mobilinternet irányába. Mindezeken túl pedig további kiegészítő irodai eszközök csatlakoztatására is van lehetőség, amit a megosztott hálózatot használók a beállított jogosultságoknak megfelelően érhetnek el.

Az eszköz segítségével akár 4 különböző számítógépen is lehetséges az internetezés egy időben LAN porton keresztül, Wi-Fi-n pedig további számítógépek számára érhető el az internet kényelmesen, kábelek nélkül.
Analóg telefonkészülék csatlakoztatása esetén az indított hívások mobil hívásként mennek ki, míg a bejövő hívásokat az analóg készülék kezeli.

A Smart Office csomag a központi egység mellett Huawei modemmel és az ehhez tartozó Vodafone SIM kártyával érkezik, mely hang és adatforgalmat is tartalmaz kedvező havidíj és perdíjak kíséretében.

A Smart Office-ról, annak használatáról és megvásárlásáról további részlet április 28-tól a www.vodafone.hu honlapon található, ahol a regisztrációs űrlap kitöltésével személyre szabott információkat kaphatnak a Vodafone üzleti felhasználói.