A Microsoft beindította Fix It javítószolgáltatását

Milkovits Gábor, 2010. április 20. 07:55

A Microsoft mindenfajta hírverés nélkül beindította Fix It elnevezésű gyorsjavító szolgáltatását, egyelőre béta tesztváltozat formájában.

Az ötlet nem teljesen új, a szoftveróriás még 2008 végén kezdett el Fix It ikonokat elhelyezni különböző szoftveres weboldalakon, hogy az onnan letölthető Windows-os alkalmazások tipikus hibáira megoldást kínáljon a felhasználóknak. A most elindított, komplex javítószolgáltatás a Windows PC-ken és szervereken előforduló leggyakoribb problémák orvoslásában segíti a felhasználókat. Egyik legpraktikusabb újítása az, hogy a letöltött alkalmazás automatikusan diagnosztizálja az adatbázisában szereplő hibákat az adott rendszeren, és egyúttal megoldást, azaz automatikusan letölthető javítást is kínál hozzájuk.

A megoldás a Windows 7, Windows Vista, Windows XP SP3/64-bit XP Pro SP2, Windows Server 2003 SP2, Windows Server 2008 és Windows Server 2008 R2 operációs rendszereken működik. A Fix It egyelőre mintegy 300 ismert problémára kínál foltokat, a jövőben azonban ezek száma nyilvánvalóan bővülni fog. Az ingyenes szoftver a http://fixitcenter.support.microsoft.com/Portal/ oldalról tölthető le.